2012-06-15 12:08:47• hírek • MTI/Reuters

Négy év átkát törheti meg a francia együttes

Az angolokkal 1-1-et játszott a francia válogatott
Az angolokkal 1-1-et játszott a francia válogatott

A francia válogatottnak létfontosságú a győzelem megszerzése a társrendező Ukrajna csapata ellen a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának pénteki, második fordulós mérkőzésén, különben előfordulhat, hogy sorozatban a harmadik nagy tornáról búcsúzik már a csoportküzdelmeket követően.

A Kékek ugyan 22 mérkőzés óta veretlenek, de ez mit sem ér, amennyiben nem tudják megszakítani az Eb-re és vb-re vonatkozó rossz sorozatukat, ugyanis a 2008-as kontinensviadalon és a két évvel ezelőtti világbajnokságon is úgy estek ki az első szakaszban, hogy nem tudtak egyetlen meccset sem nyerni.

Laurent Blanc szövetségi kapitány annak ellenére nem tervez változtatást kezdőcsapatában, hogy az első, angolok elleni találkozón együttese adós maradt a jó játékkal. Kevésbé meglepő, hogy kollégája, Oleg Blohin sem szándékozik módosítani a felálláson. Neki nincs is miért, mert amíg a franciák "vérszegény" 1-1-es döntetlennel kezdtek, addig az ukránok egygólos hátrányról fordítva 2-1-re legyőzték a svédeket, Andrij Sevcsenko két találatával.
"Kedvezhet nekünk, hogy döntetlen lett az angol-francia párharc, de jól kell futballoznunk a hátralévő két meccsen is, csak így juthatunk tovább a csoportból" - mondta Blohin.

A négyes másik, svéd-angol meccse, mindkét együttes számára létfontosságú.
"Szeretnénk sokáig eljutni ezen a tornán, de a következő meccs olyan lesz, mint egy kupatalálkozó. Nyersz, vagy kiesel" - összegezte a csapata előtt álló feladatot Erik Hamren, a svédek szövetségi kapitánya, aki azon gondolkodik, hogy a veterán Anders Svensson beállításával stabilabbá teszi a középpályát, illetve Johan Elmander csapatba jelölésével nagyobb szabadságot biztosít Zlatan Ibrahimovicnak.

Roy Hodgson, az angolok szakvezetője szintén a középpálya frissítésén gondolkodik, de teljesen más okból. Elmondása szerint két 30 év feletti futballistája, Steven Gerrard és Scott Parker egyformán sokat dolgozott a franciák ellen, de kétségei vannak a tekintetben, hogy képesek-e négynaponta ilyen teljesítményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: